2019-02-06 11:58:55 |

2191

Trafiğinizin Düşmesine Sebep Olan 10 SEO Hatası

Trafiğinizin Düşmesine Sebep Olan 10 SEO Hatası başlıklı yazımızda Zarar Veren İçerik, Kötü Yazım ve Dilbilgisi, Yinelenen Makale İçeriği, Yorgun İçerik, Bilgilendirici Olmayan İçerik konuları

Trafiğinizin Düşmesine Sebep Olan 10 SEO Hatası : Herkes SEO'nun web sitesi trafiğini ve marka bilinirliğini arttırmada önemli olduğunu biliyor. Ancak, arama motoru sıralamalarını etkileyen birçok faktörle, özellikle hangi alanlara odaklanılacağını bilmek zordur.
Birçok kişi hala SEO'dan istedikleri sonuçları alamadığından, arama sıralamanıza zarar verebilecek bazı temel konulara bakmam gerektiğini ve nasıl çevrileceğine dair ipuçları önerebileceğimi düşündüm.
Bu gönderiyi iki bölüme ayırdım: genel içerik sorunları ve genel optimizasyon sorunları.
SEO'nuzu Zarar Veren İçerik Sorunları
Uzmanların çoğu, arama motorundaki sıralamanızı artırmak için içeriğinizin anahtar kelimelerini hedeflemenin gerekli olduğunu söyleyecektir. Ancak başarılı bir SEO stratejisi oluşturmak, alakalı anahtar kelimelerden çok daha fazlasını gerektirir.
Hedef kitlenizi ve kullandıkları arama cümlelerini anlamak gerekli olsa da bir kullanıcının sorgusuna alakalı cevaplar sağlayan kaliteli, bilgilendirici içerik oluşturmak aynı derecede önemlidir. Düşük kaliteli içerik, alternatif olarak, daha yüksek hemen çıkma oranlarına neden olabilir ve bu da arama motorunuzun sırasını azaltabilir.
1. Kötü Yazım ve Dilbilgisi
Üzerinde göze batan bir yazım hatası olan bir kartvizit dağıtmazsınız, değil mi? Düzensiz veya gramer olarak yanlış bir web sitesi de benzer şekilde yanlış bir izlenim bırakabilir. Küçük bir yazım hatası sizin için basit görünebilir, ancak potansiyel müşteriler ve iş ortakları için bunlar göze çarpan büyük detaylar olacaktır.
Tüm web sitenizin içeriğini, herhangi bir kartviziti veya broşürü yaptığınız gibi dikkatli bir şekilde gözden geçirdiğinizden emin olun. Kaliteli makaleye sahip olmak için ek bir teşvik olarak, zayıf yazılmış içerik de Google'ın kalite algoritmalarını aşabilir ve sıralamanıza zarar verebilir.
Çözüm: Makalenizde yazım ve dilbilgisinin mükemmel olduğundan emin olmak için araçlar kullanın. Serbest çalışan bir editör de işe alabilirsiniz.
2. Yinelenen Makale İçeriği
Google’ın hedefi, kullanıcılara taze ve ilgi çekici içerik sunmaktır. Sonuç olarak google, yinelenen makale içeriğine sahip sayfaların sıralamasını düşürür. Bu durumda orijinal içerik, yalnızca daha fazla ziyaretçi çekmek için değil, aynı zamanda arama motorları sıralamanız için de hayati öneme sahiptir.
Web'de çok fazla donuk içerik var, bu nedenle okuyucularınız için yeni özel içeriklerle oyunun önüne geçin. Kısacası benzersiz, ilgi çekici, yüksek kaliteli içerik oluşturun. Bu kadar basit.
3. Yorgun İçerik
Google’da yalnızca yeniden değerlendirilen birkaç Vikipedi makalesi bulmak için bilgi aradınız mı? Değişmeyen bilgiler nedeniyle hiçbir zaman eskimeyen içerik yararlıdır, ancak iyi bilinen kaynakları yeniden şekillendiren içerik oluşturmak okuyuculara katma değer getirmez.
Kendinizi alanınızdaki bir uzman olarak konumlandırarak okuyucuları ve müşterileri çekmeyi umuyorsanız, rakipleri geride bırakan içeriğe ihtiyacınız vardır. Benzersiz olmak için, bir soruna yaklaşmanın yeni yollarını bulun ve okuyucularınız için uyarlanmış içerik sağlayın. Bu tür bir yaklaşım çok daha değerlidir, daha fazla tıklama alır ve sıralamanızı iyileştirir.
Çözüm: Yeni içerik yaratabilmek için eski içeriği nasıl güncelleyebileceğinizi düşünün.
4. Bilgilendirici Olmayan İçerik
Rakiplerin önünde durmanın bir yolu, potansiyel izleyicinizin ihtiyaçlarını ve acı noktalarını daha iyi anlamaktır. Okuyucular Google’a sorgular yazarken, siteniz bu soruları mümkün olduğunca ilgi çekici ve doğrudan bir şekilde yanıtlamalıdır. Kullanıcılar, aradıkları bilgileri sitenizde bulurlarsa ve onunla bağlantı kurarlarsa, sonunda müşteri adaylarına ve ödeme yapan müşterilere dönüşmeleri çok daha muhtemeldir.
Çözüm: akılda belirli bir kitleyle içerik oluşturun. Duruma bağlı olarak, bu bir demografik segment veya alıcı yolculuğunu temel alan bir segment olabilir.
5. Sığ İçerik
Çoğu SEO uzmanı, Google’ın okuyuculara değer katan ayrıntılı içeriği tercih ettiğini kabul eder. Brian Dean'in bir milyon Google arama sonucunu incelemesi, bir sayfadaki sözcük sayısı ile SERP’lerdeki konumu arasında güçlü bir bağlantı bulmasını sağladı.
Buna göre ortalama Google ilk sayfa sonucu 1.890 kelime içeriyordu. Bu tür bir içerik sunabiliyorsanız, güvenilirliğinizi artıracak ve daha yüksek derecelerle ödüllendirileceksiniz. Bundan sonra, anahtar kelimelerle sığ içeriği kapatamayacaksınız.
Çözüm: Derinlemesine içerik üretmek için zaman ayırın veya sizin için yapmak üzere profesyonel bir yazar tutmayı düşünün.
6. Parçacıklar için Optimize Etme
İster inanın ister inanmayın, SEO artık sadece 1 numaradan ibaret değil. Google, yakın zamanda organik arama sonuçlarının üzerinde belirgin bir şekilde görüntülenen yeni tür SERP snippet'lerine öncelik vermeye ve eklemeye başladı.
Çözüm: Parçacıklar için içerik oluşturmaya başlayın. Cevap, tanımlar, listeler, tablolar ve grafik en yaygın snippet türlerinden bazılarıdır, bu nedenle mümkünse içeriğinize dahil edin.
7. Başlık Etiketi Sorunları
Arama motorları, web siteniz hakkında bilgi toplamak için başlık etiketleri (veya sayfa başlıkları) kullanır. Ayrıca, arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) tıklanabilir bağlantıda da görünürler. Yinelenen veya eksik başlık etiketleri sıralamanıza zarar verir, çünkü kullanıcılara veya arama motorlarına içeriğinizle ilgili bilgileri sağlamaz.
Çözüm: Sayfanın içeriğiyle alakalı anahtar kelimeler kullanarak her web sayfası için başlık etiketleri yazın. Moz’a göre, Google genellikle bir başlık etiketinin ilk 50 ila 60 karakterini gösterir, bu nedenle doğru görüntülenmelerini sağlamak, maksimum etki elde etmek ve sitenizi tıklamaya teşvik etmek için bu parametrelerin içinde tutun.
8. Yapısal Veri Yok
Öne çıkan snippet'ler ve başlık etiketleriyle ilgili olarak, yapılandırılmış verilerdir.
Yapılandırılmış veriler, esasen Google’ın, daha sonra arama motoru sonuç sayfasında görüntülenen içeriğe belirli işaretler ekleyerek bir içerik parçasını anlamasına yardımcı olmanın bir yoludur.
Yapısal verilerin kendisi bir sıralama sinyali olmasa da arama snippet'lerinizi zenginleştirmeniz ve TO'yu (özellikli snippet'lere benzer şekilde) artırmanız için bir yol sağlar. Bu, eğer rakipleriniz yapılandırılmış işaretleme kullanıyorsa ve siz kullanmıyorsanız, trafiğinizi öldürüyor olabilir.
Çözüm: En önemli içeriğinizin uygun yapılandırılmış işaretlemeye sahip olduğundan emin olun.
9. Kırık Bağlantılar
Siteniz genişledikçe, birden çok kopuk bağlantı sorun olabilir ve 404 sayfa hataları web trafiğini azaltır ve itibarınıza zarar verir. Ayrıca, arama motoru tarayıcılarının sitenizdeki diğer değerli sayfaları dizine eklemesini engeller ve bu da arama sıralamanızı düşürür.
Çözüm: Ölü bağlantıları bulmak için Google Arama Konsolu'nu veya başka bir site denetim aracını kullanın. Ardından bağlantıyı kaldırın veya ziyaretçileri otomatik olarak yeni bir sayfaya göndermek için bir 301 yönlendirmesi ayarlayın.
10. Doğal Olmayan Çapa Metni
Bağlantı metni -köprüdeki tıklanabilir metin- SEO'nun genellikle göz ardı edilen bir öğesidir. Bununla birlikte, birçok web sitesi, arama motorlarını “kandırmak” amacıyla, bir web sayfasında çok fazla doğal olmayan bağlantı metni kullanmaktan dolayı cezalandırılmıştır.
Çözüm: Yerleştirdiğiniz içerikle ilgili metinleri tutun ve farklı türlerde çapa kullanın. Örneğin, metninize marka adınızı ekleyin, uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanın, çıplak URL bağlantıları gönderin ve her bir tutturucu metinde ana anahtar kelimelerinizin varyasyonlarını kullanın. Ayrıca, yalnızca nişinizle alakalı olan kaliteli sitelerle bağlantı kurmayı da unutmayın.
11. Hız Sorunları
2010’da Google, sayfa yükleme sürelerini resmi bir sıralama faktörü olarak dahil etti ve yavaş yüklenen web sayfalarına sahip web sitelerini cezalandırdı. Sayfa hızını etkileyen çeşitli faktörler vardır, ancak büyük görüntüler ortak bir zayıf noktadır.
Çözüm: Sitenizin performansını ölçmek için Google’ın Sayfa Hızı İnceleme aracını kullanın. Ayrıca sitenizin hızını artırmak için ipuçları da sunacaktır. Örneğin, resimlerinizi 100kb altında tutmak için jpeg biçimini kullanın gibi öneriler işinizi hızlandıracaktır.
Sonuç almak için SEO sorunlarını düzeltmek
Bu yaygın SEO sorunları, birçok web sayfasının arama sıralamasına zarar vermektedir. Bu sorunlardan herhangi birini kendi sitenizle tanıyor musunuz? Eğer öyleyse, endişelenmeyin. Artık trafiğinizi etkileseler de sıralamalarınızı iyileştirmek için gerçekleştirebileceğiniz basit düzeltmeler var.
SEO devam eden bir süreçtir ve hemen her SEO problemini ortadan kaldırabileceğinizi düşünmek gerçekçi değildir.
SEO hedeflerinizi desteklemek için benzersiz, kaliteli içeriğe mi ihtiyacınız var? Site Yükseltme, sizi arama sıralamasını artırırken okurları meşgul edecek makaleler, e-kitaplar, ürün açıklamaları ve diğer varlıklar oluşturabilen 10’larca profesyonel yazarla buluşturur.

Trafiğinizin Düşmesine Sebep Olan 10 SEO Hatası

Facebook | google+ | twitter

sosyal medya da paylaşabilirsiniz.

Trafiğinizin Düşmesine Sebep Olan 10 SEO Hatası

Trafiğinizin Düşmesine Sebep Olan 10 SEO Hatası , Trafiğinizin Düşmesine Sebep Olan 10 SEO Hatası başlıklı makalemizde siteniz için bazı tüyolar verdik.Zarar Veren İçerik Sorunları, Kötü içerik ve dil

Trafiğinizin Düşmesine Sebep Olan 10 SEO Hatası, 10 SEO Hatası, Zarar Veren İçerik, Kötü Yazım ve Dilbilgisi, Yinelenen Makale İçeriği, Yorgun İçerik, Bilgilendirici Olmayan İçerik, Yapısal Veri, Kırık Bağlantılar, Hız Sorunları, SEO sorunlarını düzeltmek